HARLINGEN - Dit weekend gaan de Open Watersport Weken van start tijdens de Vlootdag in Harlingen. Van 1 april tot 15 mei vinden in heel Fryslân evenementen plaats om nieuwe en bestaande watersporters een kijkje in de keuken van de sector te geven.


Op zo’n 20 verschillende locaties wordt het hoogseizoen afgetrapt met gratis proefvaarten, zeillessen, kijkjes aan boord en gezellige festiviteiten. Ook zetten jachtbouwers en andere bedrijven uit de sector hun deuren open. Zoals bij de brugbedieningscentrale It Swettehûs, waar je alles leert over het bedienen van bruggen op afstand. Op www.friesland.nl zijn alle evenementen en open dagen te vinden.

“Het is geweldig om te zien dat zoveel partijen de krachten bundelen om de watersport te vieren en nieuwe watersporters en bezoekers aan Friesland te enthousiasmeren.”, aldus Bouke Kors van Visit Friesland. “We nodigen iedereen van harte uit om langs te komen”.

De Open Watersport Weken zijn een initiatief van provincie Fryslân en Merk Fryslân samen met vele andere organisaties, waarin bestaande watersportevenementen gecombineerd worden met nieuwe openstellingen om zo inwoners én bezoekers enthousiast te maken voor de waterrecreatie.