LEEUWARDEN - Aanstaande vrijdag 15 september trapt Tromptheater vanuit Stichting Tromptheater Cultuur het nieuwe evenementenseizoen af met een bijzondere avond vol muziek. Downtown Café presenteert twee toonaangevende acts uit het Noorden: Rommy Gabay en Steeby & The Better Days.

Rommy Gabay, bekend van Vice Fest, Preipop en Stukafest, staat bekend om haar reflectieve teksten en soulvolle stemgeluid. Gabay neemt het publiek mee op een introspectieve trip vol contrasten van het leven, verpakt in groovy sounds en pakkende melodieën. Haar dynamische band vult de soulvolle klanken aan met invloeden van pop en hiphop.

Steeby, de artiestennaam van Jesse Kortenschijl, is een Groningse rapper, zanger en producer. Zijn solo debuut-EP 'Betere Dagen' werd in augustus 2020 uitgebracht, inclusief een video voor elke track. Steeby zal het publiek trakteren op een fusie van hiphop, jazz en funk, met teksten over levenslessen, de kracht van de mens en de combinatie tussen filosofie en Groningse nuchterheid.

Kaarten voor 15 september kosten €9,99 per stuk en zijn te bestellen via https://tromptheater.stager.co/web/tickets.

Evenementenprogramma


16/09 Gendercafé, M/V That's Not The Question

17/09 Jamsessie

21/09 Door de Ogen van: Depressie, Door de ogen van cliënten in de zorg

29/09 Downtown Cafe: CYNN | Joy Goh, Een One Woman Band | Latin Sounds

13/10 Downtown Café: The Police Project, The Police Tribute Band

20/10 Downtown Café: GRADALiCIOUS, Songs Van Nu In Een Swingend, Poppy, Jazzy Jasje

Over Tromptheater


Tromptheater wordt gerund door cliënten en vrijwilligers van zorginstelling Rondomzorg. De producties maken zij in samenwerking met buurtbewoners van de wijk het Vliet onder de noemer We Care For Culture. Met dit initiatief heeft Stichting Tromptheater Cultuur onlangs de LF2028-prijs gewonnen.