LEEUWARDEN - Met hun eigenzinnige en filmische dreampop veroverde HAEVN de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Na vijf jaar grote uitverkochte clubtours in Nederland en een internationale tour door Duitsland, Zwitserland en Frankrijk zijn de mannen klaar voor nieuw avontuur op eigen bodem: een theatertour langs de grote Nederlandse theaters, waarin songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen hun dromerige muziek terugbrengen naar de basis. Op zaterdag 22 april komt HAEVN naar Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.


Een platina debuut album, 254 miljoen streams en meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, ruim 164 miljoen streams en 416 duizend abonnees op YouTube. Met deze feiten wordt bewezen dat het succes van de Nederlandse band HAEVN tot ver over onze landsgrenzen reikt.

De kalmerende stem van Marijn en de instrumentale kleuren van Jorrit scheppen een geheel eigen muzikaal universum dat HAEVN heet. Popmuziek in filmische arrangementen. Na uitverkochte optredens in TivoliVredenburg en Carré Amsterdam, staat vanaf februari tot en met april 2023 hun grootste tour ooit in Nederland gepland.

Muziek op de meest intieme manier
Deze theatertour is niet hetzelfde als hun voorgaande concerten. Tijdens deze tour brengen Marijn en Jorrit hun muziek op de meest intieme manier ten gehore: langere piano solo’s, akoestische versies en persoonlijke verhalen. Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek afgewisseld met HAEVN bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs.

‘’We vinden het heel bijzonder om met onze muziek de overstap van popzalen naar schouwburgen te maken. Deze zalen hebben met veel allure, geschiedenis en een magische sfeer die ons uitdagen dat te evenaren met een emotioneel en oprecht concert’’, aldus Marijn en Jorrit.

HAEVN is op 22 april te zien in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op www.harmonie.nl.

Over HAEVN: Marijn en Jorrit
Het moment dat Jorrit een piano van zijn opa kreeg had een grote impact op zijn leven. Het was deze piano die hem leerde om zichzelf te uiten door middel van muziek. Het volgen van die passie heeft hem ertoe gebracht een carrière als filmcomposer na te streven, emoties op het scherm in filmscores te vertalen.

Marijn is altijd onafscheidelijk geweest van zijn gitaar. Zelfs gedurende een lange periode van ziekte die hem 3 jaar lang in bed hield, was er niets dat hem kon stoppen om te blijven spelen. Deze periode deed hem de genezende kracht van muziek ontdekken en waarderen.

Het was een vriendelijk gebaar van het universum dat Jorrit werd voorgesteld aan Marijn, waardoor ze elkaars passie voor muziek en verhalen ontdekten. Met het creëren van het HAEVN-universum werd een hele andere wereld opengesteld voor hen. Het was de eerste keer dat mensen hun eigen beelden en emoties konden vormen tijdens het luisteren naar de geluiden van Jorrit. En voor het eerst kon de muziek van HAEVN het genezende effect voor anderen hebben op een manier die Marijn eerder had ervaren.

Voor de productie van hun debuutalbum werkten ze samen met de veelgeprezen producer achter London Grammar, Tim Bran. Hun debuutalbum 'Eyes Closed' roept gevoelens van eenzaamheid, verleiding, verovering / overwinning en wroeging op. Het was een duidelijke keuze dat HAEVN een strijkorkest opnam voor hun debuutalbum om de invloeden van de filmscore te vertegenwoordigen. Hun tweede album, de Symphonic Tales EP, werd zelfs opgenomen met een 50-koppig orkest. Voor het schrijven en produceren van hun laatste EP ‘Holy Ground’ reisde het duo naar het eiland Gotland in Zweden. De muziek werd gemixt in London door Grammy award winnaar Joe Visciano (Adele).

HAEVN werd 3 maal genomineerd voor een Edison, Jorrit’s filmmuziek werd geprezen met 2 Gouden Kalf nominaties, een World Soundtrack Nominatie en een BUMA Award.