LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft een eind gemaakt aan een reeks van vier nederlagen door tegen Telstar, dat de laatste weken wel in vorm was, met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 1-0.

Het toch al kwakkelende SC Cambuu miste tegen Telstar de nodige doelpunten. Topscorer Milan Smit, Roberts Uldrikis en ook Michael Breij door verschillende waren afwezig en dat was lang te merken. Het duel bleef lang in evenwicht al waren namens Telstar Seedorf en Gravenberch kort na rust dichtbij een doelpunt.

Toch volgde er in de tweede helft een treffer, door niemand minder dan Remco Balk. De aanvaller, die dit seizoen vooral opvalt vanwege zijn hoge aantal gele kaarte, scoorde na een snelle uitbraak van de thuisploeg. Het bleek voor de Friezen genoeg voor de zege.