HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys blijven dit seizoen wisselvallig presteren. Een week na de puike uitzege op Sparta Rotterdam gaf de ploeg van trainer Arnold de Block niet thuis in de wedstrijd tegen laagvlieger SC Stiens en ging terecht onderuit: 1-2.


Progressie is er dit seizoen zeker met de terugkeer van De Block. Waar de geel-zwarten in de afgelopen jaren veelal streden om uit de gevarenzone te blijven draait men nu het gehele seizoen al met de top vijf van de hoofdklasse mee. Voorzichtigheid blijft echter geboden want ook daaronder zitten de ploegen dicht bij elkaar. En met de wisselvalligheid van Reiger Boys moet men dus ook regelmatig naar beneden kijken. Zo werd een goede start van de competitie kort voor de winterstop gevolgd met een periode waarin maar vier punten uit vijf duels werden behaald. Bij de hervatting van de competitie werd vorige week dus Sparta verslagen, maar tegen het laaggeklasseerde SC Stiens zakte de ploeg weer eens door de ondergrens.

In de eerste helft viel er namelijk bitter weinig te beleven op Sportpark De Wending. Reiger Boys heeft met Marouscha Ruiter, Maartje van Haneghem en de ditmaal op de bank beginnende Mila Stevens voldoende speelsters in de voorhoede die een wedstrijd kunnen beslissen, maar de voorwaartsen werden ditmaal niet bereikt met name door slordigheid in de passing en het te weinig winnen van de duels. Aangezien de gasten uit Friesland ook al niet veel beter voor de dag kwamen viel er in het eerste half uur dan ook nauwelijks een mogelijkheid te noteren. Toch kreeg de thuisploeg één moment waarin het direct toesloeg toen Van Haneghem de bal in de loop meegaf aan Ruiter die oog in oog met keepster Reekers koelbloedig bleef.

Direct na de rust leek de vonk te zijn overgeslagen toen de thuisploeg binnen vijf minuten twee goede kansen kreeg. Van Haneghem mikte vrijstaand over en Ruiter zag Reekers redden. De opleving was echter van korte duur en kwam omdat het eerste het beste schot op doel van SC Stiens direct raak was. De treffer van Nicole van der Kooi, die keepster Jana Spieker kansloos liet, was er echter niet minder fraai om. De Block greep direct in met het inbrengen van de zussen Mila en Lucie Stevens, maar het spel van Reiger Boys bleef ook hierna slordig terwijl de Friezinnen er steeds meer in gingen geloven dat er iets te halen viel. De gasten kregen via opnieuw Van der Kooi en Sam Bosma dan ook de beste kansen. Het matige spel van de thuisploeg werd kort voor tijd zelfs afgestraft toen Anne Veldema kon inkoppen na een corner. Deze tik kwam Reiger Boys dan ook niet meer te boven.

Reiger Boys VR1 - SC Stiens VR1 1-2 (1-0)

35. Ruiter 1-0
55. Van der Kooi 1-1
83. Veldema 1-2

Foto's: DP Sportfotografie