VELSEN-ZUID - Koploper SC Cambuur heeft op bezoek bij Telstar de vijfde opeenvolgende zege behaald. De ploeg van Henk de Jong wist na een 0-0 ruststand met 1-2 te zegevieren.

SC Cambuur kwam op bezoek bij Telstar in de tweede helft op achterstand. Na een doelpuntloze eerste helft zorgde Gyliano van Velzen in de 54e minuut voor de openingstreffer namens de thuisploeg. De aanvaller kreeg de bal na een goede actie van Ilias Bronkhorst en schoot overtuigend binnen.

Binnen zes minuten maakte Jamie Jacobs de gelijkmaker namens de koploper. Vervolgens begon de jacht op de drie punten en dat resulteerde zo'n tien minuten voor tijd in het winnende doelpunt (1-2) van Robert Mühren. De spits, die met twaalf goals topscorer van Cambuur is, nam de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer op de voet.