HEERHUGOWAARD - In de Hoofdklasse A van het vrouwenvoetbal heeft een gehavend Reiger Boys het zaterdag niet kunnen bolwerken tegen SC Stiens. De ploeg van trainer/coach Junior Pourier ging op eigen veld met 0-2 onderuit.


Geen schande, want de oefenmeester miste door wintersport, blessures en ziektes een half elftal aan basiskrachten. De wedstrijd werd dan ook begonnen met grotendeels tieners waaronder enkele 15- en 16 jarige meiden. Zij gingen wel vol de strijd aan met de tegenstander uit Friesland, en kregen zelfs kansen onder meer via Marouscha Ruiter, Mila Stevens en Manon Huisman. Na een kwartier waren de gasten wel op voorsprong gekomen via Janneke Ennema, met afstand de gevaarlijkste speelster op het veld. Voor de rest hield het jonge verdedigingsblok met keepster Floor Ursem en gelegenheidsaanvoerster Judith de Bruin goed stand.

Kort na de rust moest men echter nogmaals capituleren en opnieuw was het Ennema die aan de verdediging ontsnapte en doel trof. Reiger Boys probeerde het nog wel en was nog één of tweemaal kansrijk, maar een resultaat zat er niet in. Pourier zal desalniettemin trots zijn op hoe de meiden, waarvan sommigen debuteerden op hoofdklasseniveau, de wedstrijd zijn aangegaan.

Reiger Boys staat na negen wedstrijden op een achtste plaats met elf behaalde punten uit negen wedstrijden. SC Stiens blijft vierde met zeventien punten.

Foto's: DP Sportfotografie