LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond tegen Excelsior een sterke wedstrijd neergezet waar het net naast de 1e periodetitel greep. De ploeg van trainer Henk de Jong was oppermachtig tegen Excelsior en zegevierde met 4-0. Aangezien NAC in eigen huis van NEC won gaat de periodetitel naar Breda.

In feite hadden de Friezen het duel na één helft al beslist en liepen de Rotterdammers voortdurend achter de feiten aan. Na de klinkende zege in Volendam van een week eerder liet Cambuur zich nu ook weer van zijn beste kant zien. Halverwege de eerste helft werd de score geopend door een fraai schot van Jamie Jacobs na aangeven van Robert Mühren. Tien minuten later werd die score verdubbeld door een schot van Jordy van Deelen en nog voor de rust deed ook Ragnar Oratmangoen een duit in het zakje.

Ook in de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij al kwam Excelsior nu ook iets beter voor de dag. Keeper Sonny Stevens wilde er echter niet aan meewerken dat Rai Vloet de eer zou redden waarna de eindstand in de slotfase op 4-0 werd bepaald door invaller Jarchinio Antonia.