LEEUWARDEN - MVV werd vrijdagavond na de lange reis naar Leeuwarden snel van de mat gespeeld door het SC Cambuur van trainer Henk de Jong. De Friezen wonnen uiteindelijk met 5-2.

SC Cambuur deed in het eerste kwartier meteen goede zaken. Roberts Uldrikis had binnen vijf minuten twee keer gescoord, eerst op aangeven van Remco Balk, daarna uit een vrije trap van Michael Breij. Het was Breij die voor het moment van de avond zorgde door een hoekschop in een keer binnen te draaien, zij het met wat hulp van MVV-goalie Romain Matthys, die uiteindelijk de treffer op zijn naam kreeg.

Na die bliksemstart bleef het gek genoeg in de eerste helft bij 3-0. De score werd in de tweede helft wel verder uitgebreid door Fedde de Jong. Breij voltooide de Leeuwarder score door van enkele meters de vijfde goal op het bord te schieten en kreeg zo alsnog zijn doelpunt. Twee knappe eretreffers van Dailon Livramento zorgden voor de eindstand.