DORDRECHT - De suprematie van Suzanne Schulting op het WK Shorttrack in Dordrecht is niet te stuiten. Na de winst op de 1500 meter won de 23-jarige shorttrackster zaterdag ook de 500 meter. Schulting werd daarmee de opvolger van haar vriendin Lara van Ruijven die deze titel in 2019 pakte. Van Ruijven overleed afgelopen zomer in Frankrijk na een stoornis aan het immuunsysteem.

Schulting was dan ook zichtbaar geëmotioneerd na afloop van haar gouden race, waar zede Italiaanse Arianna Fontana (zilver) en landgenote Selma Poutsma (brons) achter zich liet.. 'Ik wilde zo graag dat de titel in ons team zou blijven. Dit was mijn hoofddoel dit WK.'

Schulting rijgt met de titel de internationale zeges aaneen. Na haar Olympische titel op de 1000 meter in 2018 won ze die afstand ook op het WK van 2019, evenals het allroundklassement. Daarnaast won Schulting al zestien keer goud op Europese Kampioenschappen. Nu kan ze daar de wereldtitels op de 500 en 1500 meter aan toevoegen en staat ze op pole-position om zondag voor de tweede keer de allroundtitel te pakken.