HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft in een bij vlagen stevige Friese derby SC Cambuur verslagen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-1 voor de thuisploeg.

SC Cambuur sloeg na een oponthoud vanwege vuurwerk, afkomstig uit het uitvak, meteen toe. Jacobs vertrok van randje buitenspel en omspeelde keeper Noppert om de openingstreffer aan te tekenen. De doelman had even later geluk dat Jacobs zich misrekende bij een voorzet. Aan de andere kant greep Virgínia mis waardoor Sarr de gelijkmaker kon binnenkoppen.

Ook na rust bleef de keeper van de gasten een onzekere schakel, maar hij mocht opgelucht zijn dat het bij SC Heerenveen aan de afronding schortte. Tot tien minuten voor tijd Tahiri de goalie alsnog met een afstandsschot verraste. SC Cambuur ging in de resterende minuten tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker waarbij keeper Noppert in de uiterste slotfase de drie punten wist te redden.