LEEUWARDEN - SC Cambuur zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer Henk de Jong voor de vierde keer op rij onderuit. De Graafschap, dat nog volop meedoet om de bovenste plaatsen zegevierde in Friesland met 1-2.


Het bereiken van de halve finale van de beker was een hoogtepunt voor SC Cambuur, maar in de competitie gaat het de laatste weken slecht. Hoewel de Leeuwarders in eigen huis duidelijk het betere van het spel hadden, kwam er weer een nederlaag.

Het elftal van De Jong liet de meeste kansen liggen, terwijl De Graafschap behoorlijk effectief was. Het kwam op voorsprong dankzij een eigen goal van Sékou Sylla, die op slag van rust nog wel werd gerepareerd door een rake strafschopy van specialist Milan Smit. Hoewel de thuisploeg aandrong, maakte Philip Brittijn vlak voor tijd met een kopbal dichtbij de winnende goal.


Door de vierde nederlaag op rij moet SC Cambuur zeer serieus vrezen dat het de play-offs misloopt. De Graafschap staat vijfde en maakt zelfs nog kans op rechtstreekse promotie.