EINDHOVEN - SC Cambuur heeft met de nodige moeite de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De ploeg van trainer/coach Henk de Jong wist op bezoek bij Jong PSV met het kleinst mogelijke verschil te zegevieren (0-1).

Op De Herdgang had de koploper de grootst mogelijke moeite met de PSV-beloften. Hoewel de friezen het meeste balbezit hadden waren de beste kansen voor de thuisploeg via Yorbe Vertessen, Kristofer Kristinsson en Joèl Piroe. Via Giovanni Korte kreeg Cambuur welgeteld één mogelijkheid voor rust, maar hij mikte naast.

Ook na de rust werd het er niet beter op en keeper Sonny Stevens was dan ook een van de weinige spelers aan Cambuur-kant die een voldoende haalden. Toch wist De Jong met een aantal aanvallende wissels het tij te keren. Eèn van hen, Issa Kallon, haalde in de 71e minuut en het enige schot tussen de palen van SC Cambuur bleek achterafook de beslissende te zijn: 0-1.