LEEUWARDEN - Het gedegradeerde SC Cambuur blijft wisselvallig presteren in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag ging de ploeg van trainer Ultee in eigen huis in een doelpuntrijk duel onderuit tegen Jong PSV.

SC Cambuur verloor vorige week al van Jong FC Utrecht en nu ging het opnieuw mis tegen een beloftenploeg. Jason van Duiven zette Jong PSV op voorsprong en met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte Tygo Land er al binnen het eerste halfuur 0-2 van. Toen Cambuur na een directe rode kaart voor Sekou Sylla ook nog met tien man kwam te staan, werd het voor Friezen wel heel erg lastig.

Toch knokte Cambuur zich na de rust terug. Michael Breij zorgde op prachtige wijze voor de aansluitingstreffer en Silvester van der Water nam de 2-2 voor zijn rekening. Dit zorgde voor een vreugde-explosie in het stadion, waarbij de nodige bekertjes op het veld kwamen. De wedstrijd werd zodoende gestaakt en toen er weer gevoetbald werd, ging het alsnog mis voor Cambuur. Land maakte zijn tweede van de avond en vlak voor het einde deed ook Van Duiven dat: 2-4. De goal van topscorer Milan Smit, die verrassend op de bank was begonnen, bracht hierna nog wel wat Friese hoop terug, maar tijd voor een nieuwe gelijkmaker was er niet meer.