LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zich zondag weer eens laten zien als voornaamste titelkandidaat. De ploeg van Henk de Jong had het tegen Excelsior een uur moeilijk en keek een half uur voor tijd zelfs tegen een 1-2 achterstand aan. De Friezen wisten echter op ongekende wijze orde op zaken te stellen met een onvervalste zevenklapper (7-2).

Excelsior kwam na een mindere reeks goed voor de dag in Leeuwarden. Reeds na zes minuten wist Joël Zwarts een puike voorzet van Horemans op waarde te schatten. Acht minuten later was het Jarchinio Antonia die voor de gelijkmaker wist te zorgen.

De tweede helft werd het knotsgek. Met een prachtig schot wist Omarsson de Kralingers opnieuw op voorsprong te zetten waardoor SC Cambuur in het laatste half uur vol aan de bak moest. De gelijkmaker van Robert Mühren viel na een mooie voorzet van Nick Doodeman en twintig minuten voor tijd schoot Ragnar Oratmangoen de Friezen voor het eerst op voorsprong. Het zat de thuisploeg nu helemaal mee waardoor Mühren nog tweemaal kon scoren vanaf de strafschopstip daarmee zijn totaal op 31 brengend. Ook Oratmangoen vond nog tweemaal het net en scoorde daarmee net als Mühren drie keer.