HELMOND - SC Cambuur heeft dinsdagavond een ruime zege behaald op Helmond Sport. De ploeg van trainer Henk de Jong stelde in de tweede helft orde op zaken na een zeer povere eerste helft. De Friezen scoorden maar liefst vijf keer na de rust.

SC Cambuur zat totaal niet in het spel op het moment dat Alec van Hoorenbeeck in de 43 minuut de thuisploeg op voorsprong schoot. De Jong zal er in de rust dan ook ongetwijfeld een donderspeech op los hebben gelaten gezien het matige spel.

Na de rust duurde het nog een klein kwartier, maar toen lieten de Friezen er geen gras meer over groeien. In een tijdsbestek van twintig minuten wist men liefst vijf maal het net te vinden. Jamie Jacobs zorgde voor de ommekeer met twee goals in drie minuten en vervolgens voerde men de score verder op via doelpunten van Isa Kallon, Robert Mühren en Mitchell Paulisse: 1-5.