LEEUWARDEN - Kampioen SC Cambuur heeft woensdagavond de competitie in stijl afgesloten. De thuiswedstijd tegen NAC, dat nog een minieme kans had op rechtstreekse promotie, werd met 3-2 gewonnen. Topscorer Robert Mühren maakte zijn faam weer eens waar door de gelijkmaker en de winnende voor zijn rekening te nemen.

NAC was afhankelijk van drie ploegen, maar geloofde blijkbaar nog in de promotiekansen. Via Sydney Van Hooydonk nam men de leiding en die werd kort na rust verdubbeld door Kaj van Rooij. De Friezen wilden echter ook het succesvolle seizoen positief afsluiten en kwam halverwege de tweede helft terug via Mitchell Paulissen. In de laatste tien minuten liet uiteindelijk Mühren zich weer gelden door zijn 37e en 38e competitietreffer te maken.

NAC eindigt door de nederlaag als vijfde en start de play-offs met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Dat zal gebeuren zonder Robin Schouten die in de blessuretijd onnodig rood zag.