KERKRADE - Dat de competitie in de Keuken Kampioen Divisie nog niet beslist is bleek deze zondag maar weer in Kerkrade waar een zeer matig opererende koploper SC Cambuur met 3-1 onderuit ging bij Roda JC.

De Friezen kregen via Doodeman nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar oogden daarna slap en het initiatief lag voortdurend bij de Limburgers. Na eerste waarschuwingen van Falkenburg en Pflücke waarbij keeper Stevens nog kon redden, was het na een ruim half uur wel raak. Nu wist Stevens een poging van Vente te keren, maar stond Falkenburg op de juiste plek voor de rebound.

Na de rust probeerde SC Cambuur het wel en Hoekstra moest dan ook reddingen bij pogingen van invaller Breij en topscorer Mühren. Roda JC had zijn zaakjes echter op orde en bleef in het vervolg redelijk eenvoudig overeind al raakte Mühren nog wel de paal en stuitte Hoedemakers eveneens op Hoekstra. Aan de andere kant wist Pflücke tien minuten voor tijd wel het net te vinden. Kort hierna maakte Mühren het nog even spannend, maar na een corner waarbij er van alles in de Cambuur-defensie misging was het routinier Kees Luijckx die de eindstand op 3-1 bepaalde.