LEEUWARDEN - In de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong Ajax koploper SC Cambuur pijn gedaan door in Leeuwarden met 0-2 te winnen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag komt daarmee op drie punten van de Friezen.

SC Cambuur had wel het betere van het spel, was dominanter, maar het zeer jonge team van de Ajax-beloften hadden op deze regenachtige avond de verdedigende zaakjes op orde. Na een half uur wisten de gasten uit de eerste kans direct te scoren toen Brian Brobbey keeper Stevens passeerde. Kort voor rust schreeuwde heel Cambuur om een strafschop toen Joey Jacobs bij gevaarlijk spel van Kik Pierie aan het hoofd werd geraakt. Scheidsrechter Van der Eijk zag er echter niets in en tot overmaat van ramp kon Jacobs niet verder.

De ploeg van trainer Henk de Jong probeerde ook na de rust met man en macht een gaatje te vinden in de Amsterdamse defensie, maar die bleef overeind. In de slotfase wist de jonge Sontje Hansen, pas geleden nog topscorer op het WK onder 17, het duel definitief te beslissen: 0-2.