LEEUWARDEN - FC Volendam heeft vrijdagavond op bezoek bij koploper SC Cambuur met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Samuelle Mulattieri schoot de ploeg van trainer Wim Jonk in de slotfase naar een zwaarbevochten overwinning.


Zonder Jari Vlak, die in de afrondende fase zit van een transfer naar FC Emmen, was de eerste kans voor de Volendammers toen Joris Kramer de fout in ging, maar Mulattieri op de paal schoot. Aan de andere kant moest keeper Roggeveen eerst in actie komen bij een aantal afstandsschoten om vervolgens topscorer Robert Mühren van het scoren af te houden.

Ook na de rust bleef het een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen verzorgd probeerden te voetballen, maar de beslissende eindpass telkens ontbrak. De beste kansen waren voor Nick Doodeman die de bal op de vuisten schoot van keeper Sonny Stevens en aan de overkant opnieuw voor Mühren die nu de lat trof. Terwijl het op 0-0 leek af te stevenen sloegen de Volendammers vlak voor tijd alsnog toe toen El Kadiri aan de linkerkant ontsnapte en de bal panklaar legde voor Mulatierri: 0-1.