VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdagavond een grote stap naar klassebehoud gezet. De nummer 14 van de eredivisie won van van het al bijna gedegradeerde SC Cambuur met 2-0. Voor de ploeg van Wim Jonk was het al de zesde thuiszege in 2023.

FC Volendam had de vorige vier thuisduels met de Friezen verloren zonder te scoren, maar maakte voor rust al een einde aan die status. Mirani werkte de bal na een corner van Eiting met wat geluk voorbij doelman Ruiter. De Friezen speelden niet onaardig ,al stichtten ze weinig gevaar, en leek de echte passie, die zo hard nodig is, te ontbreken.

Na de rust kreeg de thuisploeg kans op kans.Van Mieghem scoorde ook, maar daar ging buitenspel aan vooraf. De late 2-0 van opnieuw Mirani, middels een kopbal, telde wel en betekende voor het geslagen Cambuur de zesde nederlaag op rij.