ENSCHEDE - FC Twente heeft in eigen huis geen kind gehad aan hekkensluiter SC Cambuur en boekte de grootste overwinning van het seizoen. In de Grolsch Veste won de ploeg van Ron Jans met 4-0.

De Tukkers heersten vanaf de eerste minuut en baanden zich telkens makkelijk een weg door de Friese defensie. Van Wolfswinkel opende de score,waarna Vlap eindelijk zijn eerste seizoenstreffer maakte en vervolgens Steijn de score nog voor rust opvoerde. Dat het bij de pauze slechts 3-0 stond, kwam vooral door Cambuur-keeper Ruiter.

FC Twente nam na rust duidelijk gas terug en zag de bezoekers via Foor en Uldrikis zowaar enkele schoten op doel vuren. Net als in het eerste bedrijf kreeg de ploeg uit Enschede nog genoeg kansen op meer, maar alleen Brenet, voor de derde keer deze middag werd er gescoord op aangeven van Smal, vond in de tweede helft nog het net.