ENSCHEDE - FC Twente heeft in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur met de nodige moeite de volle buit weten te pakken. De ploeg van trainer/coach Ron Jans won met het kleinst mogelijke verschil (1-0).

In een rommelige eerste helft had FC Twente een flink overwicht, maar het liet de kansen echter onbenut. Zo schoot Vlap over, werd een schot van Pleguezuelo geblokt en schoten zowel Rots als Vlap de bal recht op keeper Stevens af. De gasten uit Friesland bleken aanvallend onmachtig en kregen geen kansen.

Ook in de tweede helft was slordigheid troef, maar spannend was het wel, omdat SC Cambuur nu meer vechtlust toonde en de thuisploeg kansen bleef missen. Zo kopte Brenet net naast uit een corner. Uiteindelijk trof aanvoerder Robin Pröpper wel doel, uit een hoekschop. Van Wolfswinkel had er vanaf de strafschopstip 2-0 van kunnen maken,maar schoot op de paal.