TILBURG - De voorsprong is nog steeds riant, maar koploper Willem II liep vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur opnieuw averij op. De Tilburgers speelden namelijk voor de derde keer op rij met 1-1 gelijk.

De Friezen gingen in Brabant als beste van start. Tommy St. Jago ging in de fout ten opzichte van Agustín Anello, de nieuwe man bij Cambuur. De resulterende penalty was uiteraard besteed aan specialist Milan Smit, die alweer zijn vijftiende van het seizoen maakte. Waar de strafschop voor de bezoekers al goedkoop leek, kreeg de thuisploeg van trainer Peter Maes halverwege de eerste helft er ook eentje cadeau. Thijs Oosting pakte het presentje uit al had hij daar wel een tweede poging voor nodig.

In de tweede helft ging Willem II, waar een fanatieke supportersgroep met enkele mooie sfeeracties zijn twintigste verjaardag vierde, op zoek naar de zege. De Tricolores hadden van het team van Henk de Jong hoe langer hoe minder te duchten, maar echt wankelen deed SC Cambuur nimmer en onder al te veel moeite trok Cambuur de 1-1 over de streep.