LEEUWARDEN - Op woensdag 7 juni organiseren tweedejaars studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan NHL Stenden hun eigen evenement voor en over betekenisvol ondernemen. Van 11:00 tot 15:00u zijn er op het plein aan de Rengerslaan verschillende sprekers, spelletjes, een lunch en kun je in gesprek gaan met de studentondernemers.


Betekenisvol ondernemen
Betekenisvol ondernemen is het thema dat centraal staat voor de tweedejaars studenten van de ondernemersklas. Een belangrijk onderwerp voor de toekomst, waar door een nieuwe generatie ondernemers zeker over nagedacht moet worden. Betekenisvol ondernemen gaat niet alleen om een bedrijf beginnen en geld verdienen: het betekent eerlijk en duurzaam zakendoen en rekening houden met de huidige economische en ecologische uitdagingen.
Ondernemen is onder jongeren een enorme trend. Steeds meer studenten willen niet meer voor een baas werken, maar ontdekken hoe ze zelf iets op kunnen zetten - en hoe ze daar hopelijk meer mee kunnen verdienen dan in loondienst.

Studente Marsha vertelt: 'Bij impact maken als ondernemer dacht ik al gauw aan grote projecten zoals het schoonmaken van de oceanen. Maar betekenisvol ondernemen kan ook veel dichter bij huis: bijvoorbeeld door een inspirerend evenement voor de lokale community te organiseren.'

Ambitieuze studenten
Sinds september is deze groep van 14 ambitieuze studenten bezig met het starten van ieder hun eigen bedrijf. Van snackbar tot webshop en van zeilschool tot tekstschrijver, er is één ding wat deze studenten allemaal gemeen hebben: de ambitie om een verschil te maken. Iedere maandag komen ze samen om te bespreken waar ze mee bezig zijn en waar ze tegenaan lopen. De rest van de week gaan ze hun eigen gang, ze krijgen de tijd en ruimte om in de praktijk te leren en te ontdekken wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken.

Het ondernemersevenement
Op 7 juni zijn aan de Rengerslaan in Leeuwarden verschillende inspirerende gastsprekers uitgenodigd. Zij gaan het hebben over wat (betekenisvol) ondernemen voor hen betekent.
Er worden spelletjes gespeeld om elkaar op een ongedwongen manier te leren kennen. Voor de aanwezigen is er een gratis lunch en je kunt meedoen aan een loterij met prijzen van lokale ondernemers. De studenten uit de ondernemersklas presenteren hun bedrijf en gaan graag in gesprek over wat het voor hen betekent om studentondernemer te zijn.