JOURE - Op zaterdag 5 februari aanstaande vindt alweer de modeltreinbeurs in Joure plaats in 't Haske, Vegelinsweg 20 te Joure.


Leren leven met het virus

Het coronavirus is onder ons en zal de komende jaren niet weggaan. "Wachten" tot het weg is heeft geen zin. Het is een virus waarmee men zal moeten leren leven door hygiene en gedrag aan te passen. Zolang de intensieve veehouderij, illegale vleesmarkten en de afbraak van de natuur niet ophouden kunnen virussen blijven vrijkomen en gemakkelijk op mensen overspringen.

Het Covid-19 virus zal dus niet zomaar verdwijnen, maar gelukkig zijn de meesten er inmiddels tegen ingeënt. Dat betekent niet dat je niet ziek kan worden, maar wel dat een besmetting veel milder ernstig zal verlopen en levensgevaar niet aan de orde is. Het biedt kansen om het gewone leven weer op te pakken.

Treinbeurs gaat door, maar wel met maatregelen

De versoepelingen die na de laatste persconferentie werden afgekondigd bieden de mogelijkheid om - weliswaar met maatregelen - onze beurs te Joure te kunnen houden.

Op vertoon van zijn QR-code krijgt de bezoeker toegang en de ruime zalen in 't Haske bieden de mogelijkheid om een doorlopende eenrichtingsroute langs alle deelnemers te maken. De 1,5 meter afstand moet daarbij in acht genomen worden en als het te druk wordt moet de bezoeker even wachten. Het mondkapje is ook verplicht bij rondlopen en mag afgedaan worden bij zitten. Het houden van een beurs op deze manier is zeer arbeidsintensief, maar de beurs gaat door omdat wij vinden dat het moreel hoog gehouden moet worden en wij helaas moeten leren met het virus te leven.

De beurs te Joure is een begrip en bestaat al meer dan 20 jaar.

Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei nieuwe en gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

Treinbeurs op zaterdag 5 februari aanstaande in Party- Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20 te Joure

* De zaal is geopend van 09:45 - 14.15 uur

* De toegangsprijs bedraagt voor:

Volwassenen € 3,00

Kind € 1,30

Kijk hier voor meer info.