TERBAND - Tetsje van der Kooi (sopraan) en haar muzikale vrienden hebben dit jaar weer een kersttoer gepland langs vier sfeervolle Friese kerken. Vanwege corona zijn het vier middagconcerten en een bijzonder afsluitend ochtendconcert: nog voor het krieken van Eerste Kerstdag, om 05.30 uur in Terband.

Het thema van Kryst 2021 is ontleend aan Eppie Dam’s Friese vertaling van het Anthem van Leonard Cohen: ‘Lied de klok foar oar bestean’, dat hij speciaal voor deze kerst vertaalde.

Kryst 2021 | Lied de klok

Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/ There is a crack in everything/
That’s how the light gets in

Lied de klok foar oar bestean/ Ferjit dyn moaie offerdream/ Der sit in barst yn elke dream/
Wêrtroch it ljocht wer streamt

Op het programma staan Christmas Carols, folksongs, bekende en verrassende kerstliederen. Meesterverteller Frank Belt brengt mooie, ontroerende kerstverhalen, omlijst met muziek.

Muzikale vrienden
· Tetsje van der Kooi: sopraan, geeft concerten en optredens in Fryslân en daarbuiten. Met haar eigen concertseries zoals Vrouwen van de Zee en Nacht & Dei eert ze haar Friese achtergrond.
· Astrid den Daas (klarinet): sinds 2021 klarinettiste bij de Bielefelder Philharmoniker. Studeerde aan de Hochschule für Musik in Detmold en is als docente klarinet aan de Bergische Universität in Wuppertal verbonden.
· Wytske Holtrop (cello): ontving in juli 2018 de Fryske Emmy Award voor talenten. Behaalde in 2019 haar master (cum laude) aan de Haute École de Musique de Genève.
· Frans Douwe Slot (piano): studeerde onder andere aan de befaamde Liszt Academy in Boedapest. Hij is solist en kamermusicus en heeft zijn eigen talentenklas.
· Jochem Schuurman (harmonium): studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Hij won diverse prijzen op orgelconcoursen. Sinds 2017 is hij organist van de Martinikerk te Franeker.
· Frank Belt (verteller): mede-oprichter van Vertellers van Fryslân. Studeerde aan de Vertelacademie en geeft met zijn verhalen alle ruimte aan verbeeldingskracht.

Data en locaties
In verband met de coronamaatregelen houden we vier middagconcerten en een vroegevogels-concert op Eerste Kerstdag:
· Vrijdag 17 december, 15.00 uur Kruiskerk BURGUM
· Zaterdag 18 december, 15.00 uur Lambertustsjerke MENAAM
· Zondag 19 december, 15.00 uur Redbadtsjerke JORWERT (UITVERKOCHT)
· Net voor Kerst: vrijdag 24 december, 15.00 uur, Terbantster Tsjerke TERBAND
· Vroege Eerste Kerstdag: zaterdag 25 december, 05.30 uur, Terbantster Tsjerke TERBAND

Opbrengst voor War Child
Traditiegetrouw schenken we € 2 per kaart én de opbrengst van de deurcollecte aan War Child, de organisatie die zich inzet om oorlogskinderen hoop en een toekomst te geven.

Kaartverkoop
Entree: € 17,50, kinderen tot 16 jaar gratis
Tickets zijn te koop via www.konserten.nl.
Vooraf reserveren is noodzakelijk. We houden ons aan de coronaregels (1,5 meter, QR-code, mondkapje).