LEEUWARDEN - Naar aanleiding van de ongedierteoverlast bij de voedselbank Leeuwarden hebben wethouder vastgoed Hein de Haan, en wethouder armoede Hein Kuiken, samen een bezoek gebracht aan de voedselbank om zich te laten informeren over de situatie.

De voedselbank en de gemeente Leeuwarden werken in goed overleg samen aan een oplossing. Op dit moment zijn de vrijwilligers van de voedselbank druk bezig met het leeghalen van de opslagruimte. De ongediertebestrijder is inmiddels begonnen met de benodigde werkzaamheden en de gemeente is rondom het pand aan het snoeien om de toegang tot het pand minder aantrekkelijk te maken voor ongedierte.

Daarnaast wordt er door de gemeente, als eigenaar van het pand, onderzocht welke maatregelen er moeten worden getroffen om het pand voor de toekomst beter af te sluiten tegen ongedierte.

Hein de Haan: “De bestrijding en de daarbij komende bouwkundige aanpassingen kosten tijd. Dat kan wel enkele maanden duren. Om deze periode te overbruggen hebben we gezocht naar een tijdelijke locatie voor het opslaan van de goederen van de voedselbank. Vanaf maandag 16 augustus is deze opslaglocatie gevestigd in Sporthal Nijlân aan de Van Loonstraat 114 in Leeuwarden.

De voedselbank roept de verschillende partners op om te helpen aan nieuwe voorraad van houdbare producten. Vanaf aanstaande maandag kunnen zij deze producten weer afleveren op de huidige locatie aan de Tylkedam 51. De voedselbank zorgt er vervolgens voor dat deze voorraad op de tijdelijke opslaglocatie terechtkomt om daar weer voedselpakketten van te kunnen maken. Deze voedselpakketten worden over enkele weken weer uitgedeeld op de locatie aan de Tylkedam. Om deze periode te overbruggen hebben de gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank voor de komende maand voedselbonnen gekregen. Zij worden door de voedselbank geïnformeerd wanneer de voedselpakketten weer voor hun klaar staan.