BAARD - Vandaag is de nieuwe bovenbouw van brug Baard op zijn plek gezet. Het brugdek en bewegingswerk zijn eerder al geplaatst. In oktober 2020 is de vernieuwing van brug Baard gestart, in juni is het werk klaar.


De ruim negentig jaar oude brug over de Boalserter Feart was toe aan een opknapbeurt. Samen met het is dorp gekeken naar het ontwerp van de nieuwe brug. Uiteindelijk is er gekozen voor een stalen ophaalbrug met de historische vormgeving van de originele brug uit 1930. “Prachtig om te zien dat dit ontwerp zo mooi past in de omgeving. Het geheel is een plaatje”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. De komende maanden werkt de aannemer nog aan de elektronische installatie.

Medio mei kan de brug weer in gebruik worden genomen. Tot die tijd blijft de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug beschikbaar en moet het verkeer omrijden over de Froonackerdyk.

Nieuwe naam
Vanuit het dorp was de wens om de nieuwe brug een passende naam te geven. Samen met de inwoners is gekozen voor de naam ‘Dekema brêge’. De naam staat al op de nieuwe bovenbouw!