FRIESLAND - VVV Waterland van Friesland organiseert eind juni vier bustours langs verschillende musea in Zuidwest Friesland. Deze tours zijn bedoeld voor ondernemers in de logiessector en hun receptiepersoneel. Alleen door de musea zelf te bezoeken, kan men gasten beter adviseren en enthousiasmeren, zo is de gedachte.

Het Anne Frank museum in Amsterdam en het Louvre in Parijs, wie is er niet geweest? Maar de musea in je eigen omgeving… dát komt er vaak niet van om die te bezoeken. Daar wil VVV Waterland van Friesland verandering in brengen. Eind juni worden in totaal vijftien verschillende musea - verspreid over vier avonden - op een presenteerblaadje aangereikt bij ondernemers in de toeristische sector en hun medewerkers.

Ambassadeurs voor musea
Dit alles is alvast een voorbereiding op de Open Museum Maand, straks in november 2023. Dan openen vijftien musea in Zuidwest Friesland namelijk gratis hun deuren voor inwoners en toeristen. “De Friese gastheren en gastvrouwen moeten de toeristen die deze zomer in Friesland verblijven, alvast enthousiast maken over de Friese musea en de Open Museum Maand, zodat de gasten in november terugkomen voor meer cultuur”, zegt Floriaan Zwart, directeur van VVV Waterland van Friesland.

Musea ook buiten de zomer aantrekkelijk
De Open Museum Maand is een evenement dat georganiseerd wordt om seizoensverlenging in Zuidwest Friesland te bewerkstelligen. Want in tegenstelling tot de grote steden in Nederland hebben de musea in Zuidwest Friesland het juist druk in de zomer. Daar moet verandering in komen zodat de musea ook in de zogenaamde schouderseizoenen rond bezocht kunnen worden. Voor deze pilot krijgt VVV Waterland van Friesland ondersteuning van onder andere het Nederlands Bureau voor Toerisme, Provincie Fryslân, de Toerisme Alliantie Friesland en de gemeente Súdwest-Fryslân.

Vijftien musea doen mee
Met hulp van vijftien musea in de Zuidwesthoek - variërend van Jopie Huisman in Workum tot aan het Tsiispakhús in Wommels - is er een mooi programma samengesteld voor de eigenaren en medewerkers van de toeristische bedrijven. Chauffeurs van touringcarbedrijf Arriva zullen de gasten rondrijden op 26, 27, 28 en 29 juni en voor catering onderweg wordt gezorgd. “Zulke avonden zijn niet alleen informatief, je leert op een informele manier ook weer nieuwe mensen uit de regio kennen, het is daarom altijd de moeite waard om mee te gaan”, aldus regiomanager Sietie Hoekstra.

Geef je op, want vol is vol
Zij die in het toerisme werkzaam zijn, kunnen zich nog tot 31 mei opgeven via de zakelijke website VVV Waterland van Friesland. ‘Onbekend maakt onbemind’ is straks niet meer mogelijk voor wat de musea in Zuidwest Friesland betreft!

Opgeven kan via: Bustour langs musea in Waterland van Friesland | VVV Friesland Zuidwest
Voor meer informatie over de bustours kunt u zich wenden tot projectleider Wiepkje Hoekstra 06-15517566

Over VVV Waterland van Friesland
VVV Waterland van Friesland verleidt inwoner en toerist om gast te zijn in Zuidwest Friesland. Dat gebeurt met inspirerende informatievoorziening, gerichte marketing en goed gastheerschap. Het werkgebied is groot, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer en van Joure en Sneek tot aan Bolsward. Waterland van Friesland heeft in dit gebied zestien VVV-locaties en achttien informatiepunten. Daarnaast wordt informatie verstrekt via de website en diverse publicaties. Ongeveer 900 ondernemers zijn lid van VVV Waterland van Friesland. De VVV verbindt deze ondernemers met elkaar in één krachtige netwerkorganisatie.