LEEUWARDEN - Het opvallende 12 meter lange Love Fryslân landmark, waar Merk Fryslân de eigenaar van is, is op mysterieuze wijze verdwenen van het terrein bij Musical De Tocht. Het is niet de eerste keer dat dit geliefde kunstwerk het doelwit is geworden van ontvoering, aangezien een soortgelijk incident zich voordeed in 2016. Gelukkig keerde het toen veilig terug naar huis, en er wordt op een vergelijkbare afloop gehoopt dit keer. "We vertrouwen erop dat het ook deze keer om een Eindejaar stunt gaat, mocht dit niet zo blijken te zijn dan zullen uiteraard passende stappen worden genomen", aldus Martin Cnossen, directeur van Merk Fryslân.


Aan de ontvoerders wil Merk Fryslân het volgende meegeven: "We begrijpen dat ons Love Fryslân landmark een indrukwekkend pronkstuk is, maar we willen benadrukken dat wij ook een bezorgservice aanbieden. Bij interesse in ons landmark tijdens een evenement of bijeenkomst, brengen we hem graag naar je toe, dat scheelt een hoop gedoe met hijskranen en vrachtwagens."

Ondanks het vermoeden van een stunt, stond het landmark bij Musical De Tocht om een reden, namelijk het promoten van Friesland onder de musicalbezoekers. Het zou zonde zijn als de bezoekers tijdens de kerstvakantie hierdoor niet bereikt worden met deze boodschap. Daarom is Merk Fryslân wel naarstig op zoek. Via social media wordt opgeroepen tips over de huidige locatie te delen. De tip die leidt tot het terugvinden van het landmark wordt daarom beloont met een eigen miniatuur landmark. Deze beloning kan persoonlijk worden opgehaald bij Merk Fryslân op kantoor. De tipgever hoeft zich geen zorgen te maken, er is geen vrachtwagen nodig om hem mee te nemen.

Over Love Fryslân

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen op social media of de website friesland.nl het 'Love Fryslân' landmark. Dit indrukwekkende beeldmerk van maar liefst 12 meter lang reist door de hele provincie en soms maakt het een uitstapje daarbuiten. Geliefd om een snelle foto van of selfie mee te maken. Deel je foto met #lovefryslan op Instagram of tag @lovefryslan in je foto.

www.instagram.com/lovefryslan