LEEUWARDEN - Groothandel Laboclean opent maandag 2 november in Leeuwarden de eerste COVID-19 snelteststraat. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door de overheid goedgekeurde Panbio Covid-19 Ag Rapid Test Device van Abbott. De uitslag is er na 15 minuten en reserveren kan door te mailen naar: sneltest@laboclean.nl.

Laboclean hoopt met de snelteststraat werkgevers, zzp’ers en particulieren te ontlasten. De reguliere teststraten zijn overvol en het is vaak lang wachten op de uitslag.

Snel en vakkundig
De testen worden afgenomen door getrainde zorgprofessionals en alles staat onder supervisie van een BIG-geregistreerde arts. Ook is er een professioneel beveiligingsbedrijf aanwezig om de veiligheid te waarborgen en alles in goede banen te leiden. De procedure is gemakkelijk. Aanmelden kan door een e-mail (met voorkeur dag en tijdstip) te sturen naar sneltest@laboclean.nl. Daarop volgt een reactie met het tijdstip van het testmoment.

Procedure
Mensen kunnen in de auto blijven zitten tijdens de test en wachten ook in de auto tot de uitslag na 15 minuten op papier wordt meegegeven. Bij een positieve test wordt er met klem geadviseerd om direct in isolatie te gaan en contact op te nemen met de GGD. Laboclean zal bij een positieve uitslag ook altijd zelf contact opnemen met de GGD via een beveiligd mailsysteem.

Voordelig in kosten
Het afnemen van de sneltest kost € 70,00 (incl. btw) per persoon. Naderhand geeft Laboclean een factuur of betalingsbewijs mee. De locatie van de snelteststraat is Morseweg 17A in Leeuwarden, op bedrijventerrein De Zwette.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.30 – 13.30 uur.

Ondertussen is Laboclean bezig met de ontwikkeling van een online agenda op www.laboclean.nl zodat mensen straks nog makkelijker hun afspraak kunnen inplannen.