LEEUWARDEN - Wie een mooie winterse kerstwandeling voor 1e of 2e kerstdag zoekt, of een leuk uitje in de kerstvakantie, kan vanaf vandaag op de website
Kerstwandeling2021.nl terecht.


Ook in Friesland, in de driehoek Leeuwarden-Drachten-Heerenveen, vindt dit jaar een kerstwandeling plaats. Het is een winterse wandelroute in een prachtige omgeving met een leuke challenge / puzzeltocht voor het hele gezin. De route is uitgezet in het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen en de afstand is 9 km.

Veel georganiseerde wandelingen gaat dit jaar niet door. Daarom is de Kerstwandeling 2021 corona-proof opgezet. De route kan individueel of in een klein gezelschap worden gelopen, op een moment dat het de wandelaars zelf schikt. Zo wordt drukte vermeden. Er zijn per regio een maximaal aantal tickets beschikbaar, dus het loont om je tijdig aan te melden, zodat je zeker weet dat je mee kunt doen.

"Neem een rugzakje en een mobiele telefoon met GPS-app mee. Er zijn onderweg prikkelende vragen en leuke opdrachten. Voor alle goede inzendingen is er een attentie," aldus de organisatie.

De Kerstwandeling 2021 is een initiatief van samenwerkende routemakers. Een deel van de opbrengst gaat naar noodhulp aan vluchtelingen die deze winter in moeilijke omstandigheden doorbrengen.