LEEUWARDEN - Sinds maandag rijdt de Sprinter Leeuwarden – Meppel door naar Zwolle. Vanochtend vroeg vertrokken gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder van provincie Fryslân, regiodirecteur NS Maarten Haverkamp, wethouder Friso Douwstra van gemeente Leeuwarden en Rocov-voorzitter Ton Ettema met de eerste trein vanaf station Grou-Jirnsum. Op station Akkrum stapte wethouder Jaap van Veen van gemeente Heerenveen in. Wethouder Jack Jongebloed van gemeente Weststellingwerf heette iedereen welkom op station Wolvega.

De Sprinter Leeuwarden–Zwolle is een wens die al langere tijd op het lijstje stond bij de provincie Fryslân en NS. Hiermee verbetert de dienstregeling voor reizigers. Reizigers vanaf Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega kunnen vanaf vandaag op doordeweekse dagen rechtstreeks met de trein naar Zwolle. Hier kunnen zij gemakkelijk overstappen op verbindingen naar bijvoorbeeld Arnhem Centraal of Den Haag Centraal. Dit betekent voor reizigers naar Zwolle een tijdwinst van ongeveer 10 minuten.

Het Noorden beter bereikbaar

Provincie Fryslân heeft de ambitie om het Noorden en de Randstad beter met elkaar te verbinden. De aanpassing van de dienstregeling is hierin een belangrijke stap. Oorspronkelijk zou de verbetering in december ingaan. Dankzij de voortvarende aanleg van nieuwe infrastructuur rond Zwolle door ProRail kan de Sprinter Leeuwarden-Meppel vanaf vandaag al doorrijden naar Zwolle.

De Sprinter Leeuwarden–Zwolle rijdt van maandag t/m vrijdag van ’s ochtends vroeg tot 20.00 uur, twee keer per uur in beide richtingen. ’s Avonds en in het weekend rijdt de Sprinter een keer per uur tussen Leeuwarden en Meppel. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden in de reisplanner via www.ns.nl.