LEEUWARDEN - Van 10 t/m 12 juni mocht na 2,5 jaar van afwezigheid hét grootste vrouwenevent van het Noorden weer plaatsvinden: Vrouw!. Duizenden vrouwen wisten als vanouds de weg naar het WTC Expo in Leeuwarden te vinden. Gangpaden vol met vrouwen, kinderen en hier en daar een verdwaalde man ademden een en al gezelligheid. Met twee goed gevulde beurshallen, vele workshops en een hoofdpodium met een bomvol programma van shows en lezingen spreekt de organisatie van een succesvolle editie.

Vrouwen kwamen al swingend bij Entree West binnen, waar de tropische deuntjes van de DJ uit de speakers knalden. "Ook dit jaar hebben vele trouwe en nieuwe winkels en webshops voor goedgevulde tassen gezorgd" vertelt de organisatie. "Alle segmenten waren goed vertegenwoordigd op het event. Zo liepen bezoekers voor wooninspiratie bij diverse stijlkamers en woonpartijen langs. Op het gebied van beauty konden bezoekers hun geluk niet op. Voor zowel uiterlijk als innerlijk waren er deelnemers aanwezig en werd er eindeloos geshopt bij talloze winkels onder één dak. Voor een versnapering pauzeerden bezoekers op één van de horecapleinen waar een gevarieerd aanbod van healthy maaltijden en lekkere snacks te verkrijgen was."

Op het hoofdpodium was het tijdens Vrouw! drie dagen lang feest! De nieuwe Vrouw! host Theun Plantinga, presentator en acteur, zorgde voor een gezellige sfeer en had een goede dynamiek met zowel de bezoekers als de programma-items. Bij de Vrouw! modeshow en de hairshow konden vrouwen genieten van de laatste fashion trends, de bingo zette de hele hal op zijn kop en hormoonexpert Ingrid Wassenaar vertelde je alles over de vrouwelijke cyclus en hormonen.

Tussen het shoppen door konden bezoekers de handen uit de mouwen steken op één van de workshoppleinen. Zo konden vrouwen aansluiten bij workshops zoals: (droog)bloemen schikken, stippen op servies, macramé hangers maken, ecosystemen maken, handletteren op een lampion en nog veel meer. Daarnaast kon er ook gesupt worden in het sup bad en voor de kinderen was er een gezellig kinderplein aanwezig.

Dat Vrouw! dit jaar in juni plaatsvond in een maand met vele andere events is ook door de organisatie niet onopgemerkt gebleven. "Juni is een andere periode dan maart, zo zijn de kledingtrends en de woonaccessoires meer gericht op de zomerperiode en is de kans op mooi weer groter. Daarom hebben we voor de volgende editie gekozen voor een datum in het voorjaar zoals iedereen dat van ons gewend is, namelijk 24, 25 en 26 maart 2023. De eerste deelnemers hebben zich alweer ingeschreven voor de volgende editie en we kijken ernaar uit om iedereen dan weer te zien."