LEEUWARDEN - Van 7 tot en met 9 december 2022 staat dé grootste indoor landbouwbeurs van Noord-Nederland weer op de agenda. Drie dagen lang tonen honderden exposanten de nieuwste merken en producten binnen de agrarische sector in het WTC Expo te Leeuwarden.

De beursvloer is volledig uitverkocht wat betekent dat de sector strijdbaar is en veel zin heeft om te laten zien hoe toekomstbestendig boeren mogelijk is. De vele primeurs, noviteiten en lezingen maken je klaar voor de toekomst. Vergelijk onder andere merken als John Deere, Massey Fergusson, Deutz-Fahr, Valtra, New Holland, Fendt, Claas en nog veel meer met elkaar. Er is een volledige hal gericht op melkveehouderij en ook het segment akkerbouw is goed vertegenwoordigd.

Boeren Praatpodium


De Landbouwbeurs belooft een bruisend toneel van vele activiteiten en lezingen te worden. De bezoekers wanen zich bij binnenkomst in het 'toen' door historische landbouwmachines van Het Fries Landbouwmuseum, waarna ze de nieuwste machines en trends van het nu gaan ontdekken. Eenmaal binnen sluiten bezoekers bij het nieuwe Boeren Praatpodium vrijblijvend aan bij interessante lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Van Hall Larenstein vertelt door middel van een Serious Game over bedrijfsovername, Wetterskip Fryslân informeert over waterbeheer, het nieuwe GLB en Nitraatbeleid wordt toegelicht door Countus en bij Eurol kom je alles te weten over de nieuwe smeertechnieken. Ook komt het veel besproken onderwerp Stikstof aan bod. Rinagro geeft inkijk in de kansen binnen het huidige stikstofbeleid met de lezing 'Van hoofdpijndossier naar geld in de portemonnee!'. Salt Farming Foundation vertelt over aardappelrassen en wortels welke goed bestand zijn tegen verzilting in de grond en Dairy Training Centre informeert over een volhoudbaar melkveebedrijf.

Werken en leren in de Landbouw


De jeugd van vandaag is de toekomst van morgen. Dit geldt ook voor de agrarische sector. Met de huidige personeelstekorten staan bedrijven die agrarisch georiënteerd zijn te springen om goed en kundig personeel. Om scholieren, agrariërs in opleiding en werkzoekenden in verbinding te brengen met agrarische opleidingen en uitzendbureaus introduceren we het 'Werken en leren in de Landbouw' straat. Hier ontdek je ook diverse vacatures van deelnemers! Zo kun je meteen in gesprek en wellicht vind jij hier ook je toekomstige werkgever. Studenten kunnen op vertoon van hun studentenpas extra voordelig de beurs bezoeken.

Plan je bezoek


Wil je De Landbouwbeurs Leeuwarden niet missen? Bestel je tickets online met korting via www.delandbouwbeurs.nl. De beurs is geopend van woensdag 7 december van 10.00 – 18.00 uur en op donderdag de 8e en vrijdag de 9e van 13.00 – 22.00 uur. Houd voor meer informatie onze website en social media kanalen in de gaten.