LEEUWARDEN - Coronatest in Leeuwarden hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Er zijn in Nederland verschillende soorten teststraten. Daarom kun je zelf kiezen naar wat voor soort teststraat je gaat. Eigenlijk kun je de teststraten in Nederland kunnen opdelen in twee groepen. De commerciële teststraten en de teststraten van de GGD. Tussen deze soorten teststraten zitten een aantal verschillen. Deze verschillen moet je kennen om te beslissen naar welke teststraat je gaat. Als je niet weet wat het verschil is tussen deze teststraten, kun je ook niet goed bepalen welke teststraat het meest aansluit bij jouw wensen.

Wat is het verschil tussen een teststraat van de GGD en een commerciële teststraat?
Tussen de teststraten van de GGD en de teststraten van commerciële partijen zitten een aantal verschillen. Het eerste grote verschil is het feit dat je je bij de GGD niet mag laten testen wanneer je geen last hebt van klachten. De GGD test alleen mensen met klachten omdat de kans bij hen groter is dat ze besmet zijn met het coronavirus. Daarom is het voor hen efficiënter om mensen met klachten te testen. Bovendien kunnen zij niet garanderen dat er voldoende testcapaciteit is om iedereen met klachten en iedereen zonder klachten te testen. Het zou dan kunnen gebeuren dat mensen die wel klachten hebben zich niet kunnen laten testen doordat het te druk is in de teststraten. Daarom mogen mensen die geen klachten hebben zich alleen laten testen in een commerciële teststraat.

Verschillende testmethodes
Een ander belangrijk verschil tussen de beide teststraten is de testmethode die er wordt gebruikt. De meeste commerciële teststraten gebruiken een andere testmethode dan de GGD. Dat zorgt ervoor dat er een verschil is in de tijd dat je op de uitslag van de coronatest moet wachten. Je kunt bij een commerciële teststraat een sneltest doen. Deze test heeft zijn naam te danken aan het feit dat het slechts een kwartier duurt voordat de uitslag bekend is. Dit is zeer snel als je dat vergelijkt met de GGD waar je in sommige gevallen ongeveer twee dagen moet wachten op de uitslag. Als je snel wilt weten of je besmet bent, kun je dus beter naar een commerciële teststraat gaan dan naar de GGD. Het is dan wel van belang om te weten waar je een sneltest kunt doen in de omgeving van je woonplaats.

Sneltest doen in de omgeving van Leeuwarden
Coronatest in Leeuwarden: overzicht kosten en sneltest locaties. Je kunt hier een overzicht vinden van de plekken waar je een sneltest kunt doen in de buurt van Leeuwarden. Dat is handig voor mensen die in Leeuwarden wonen aangezien zij hierdoor zelf kunnen kijken welke teststraat voor hen het best uitkomt. Je kunt ook alvast op de site kijken naar de digitale kalender. Daar kun je namelijk vinden wanneer er plek vrij is om een coronatest te doen. Zo kun je alvast reserveren zodat je verzekerd bent van je plek.