LEEUWARDEN - Caravana 2024, gehouden van 24 t/m 28 januari in het WTC Expo in Leeuwarden, blikt tevreden terug op een succesvolle kampeerbeurs. Het evenement bracht kampeerliefhebbers bijeen voor vijf dagen vol vrijheid, comfort en avontuur.

Drukbezochte beursvloer

Ook dit jaar was het een drukbezochte editie, waar bezoekers waardering toonden voor de gevulde hallen met alles wat je op een kampeerbeurs mag verwachten. Caravana 2024 bood een gevarieerd aanbod aan kampeermiddelen en inspiratie. Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan boeiende presentaties verzorgd door: NKC, ACSI, Aveco en Fixxter.

Interactieve demonstraties op Caravana 2024: een actieve en inspirerende ervaring

Caravana 2024 was meer dan een expositie van voertuigen; het werd een dynamische plek waar kampeerliefhebbers actief deelnamen aan demonstraties en er mooie ervaringen opdeden. Bezoekers kregen de kans om vragen te stellen aan de ANWB Wegenwacht® en werden voorzien van waardevol advies. Elektrisch rijden en fietsen werd tastbaar met Tesla-testritten en het fietsparcours. De ANWB Modeshow en het muzikaal duo voegden een extra dimensie toe aan de beleving. Kortom, Caravana 2024 was de plek voor een actieve en inspirerende kampeerervaring.

Camping inspiratie

Naar aanleiding van de vele verzoeken van bezoekers vorig jaar, werd de befaamde Campingstraat dit jaar uitgebreid met het nieuwe Campingplein. Hier ontdekten bezoekers nog meer campinginspiratie uit zowel Nederland als vanuit heel Europa. Of ze nu op zoek waren naar dé perfecte vakantiebestemming, een camping met een specifiek thema of in gesprek wilden gaan met eigenaren van campings; het kon allemaal in de Campingstraat en op het nieuwe Campingplein.

Jong Gebruikt Camperplein een verkoopsucces

Naast de vele hagelnieuwe kampeermiddelen was er dit jaar nog een primeur op Caravana: het Jong Gebruik Camperplein. Op dit nieuwe plein kregen bezoekers de kans om vele jonge campers te ontdekken. Dit was een groot succes. Het plein trok veel belangstelling met als resultaat een mooi aantal verkochte campers.

Slimme parkeeroplossing met shuttlebus

De inzet van shuttlebussen tussen P1 en het beurscomplex bleek een handige oplossing voor de verhoogde parkeerdruk vanwege de bouw van het nieuwe Cambuur stadion te zijn. Bezoekers waardeerden deze service als een handige toegang tot het evenement.

Vooruitblik naar Caravana 2025

Nog nagenietend van een succesvolle Caravana 2024 kijkt de organisatie vol enthousiasme uit naar de volgende editie. Volgend jaar staat de beurs gepland van 22 t/m 26 januari 2025. Een nieuwe kans voor kampeerliefhebbers om samen te komen voor een inspirerende kampeerervaring.