FRIESLAND - 76 boerenfamilies in Nederland openen op 27 mei en 6 juni de staldeuren voor publiek. Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert en mensen de kans geeft om kennis te maken met het boerenleven. Op de vrijdag na Hemelvaart en Tweede Pinksterdag is er voor jong en oud van alles te beleven op het boerenerf: van een boerderijrondleiding tot leuke en leerzame spelactiviteiten. Zo laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel.


Tijdens de Campina Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen te spelen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memoryen, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen ze een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Bezoekers kunnen de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Ambassadeur en Olympisch schaatser Sven Kramer is op de Meentboerderij in Hilversum aanwezig om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Friesland:

Naam melkveehouder

Plaats

27 mei

6 juni

IJsboerderij Margje 24WorkumX
Melkveebedrijf Van der LeeuwNij BeetsX
Familie De BoerDrachtser CompagnieX
Familie SinnigeHurdegarypX
Familie Kloosterman en DeinumFeanwâldenX
Maatschap SijbrandijHeegX
Maatschap Mekkes-BakkerSiegerswoudeX
Familie BoumaWijnjewoudeX
Familie IdsardiZweinsX

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of alle andere deelnemende boerderijen op https://campina.nl/boerderijdagen