LEEUWARDEN - Arriva introduceert het Arcadia OV-dagticket waarmee bezoekers van de cultuurhonderddaagse na de ochtendspits onbeperkt door Fryslân en de Waddeneilanden kunnen reizen voor 7,50 euro per dag. De samenwerking met hoofd- en mobiliteitspartner Arriva sluit goed aan op het culturele programma van Arcadia, dat gaat over de vraag hoe we de aarde en maatschappij achterlaten voor de generaties na ons. Met dit ticket kunnen bezoekers op een duurzame manier reizen naar de verschillende evenementen. Het Arcadia OV-dagticket is verkrijgbaar via de speciale webpagina Arriva.nl/arcadia.

Onthulling Arcadia-bus

Om de cultuurhonderddaagse onder de aandacht te brengen hebben Arcadia en Arriva samen de bestickering van de bussen met onder andere Paradys, IIS en Bosk verzorgd. Vandaag was de officiële onthulling van de bussen. De samenwerking werd beklonken door gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder, Immie Jonkman en Sjoerd Bootsma, directie Arcadia, Jan van Erve, Hoofd Partnerships & Commercie Arcadia, Martin Cnossen, directeur Merk Fryslân en Milfred Hart, regiodirecteur van Arriva.

100 dagen cultureel programma
Van 6 mei t/m 14 augustus 2022 kunnen bezoekers zich tijdens Arcadia laten inspireren door een breed cultureel en artistiek programma met o.a. beeldende kunst, theater, literatuur en debat rondom het thema ‘voorouderschap’. In een tijdperk van verandering zijn het juist kunstenaars, cultuurmakers en designers die ons nieuwe perspectieven op de toekomst aanreiken, doorkijkjes bieden en ons anders laten kijken.Ook Arriva wil bezoekers inspireren om duurzamere (vervoers)keuzes te maken. Met het onlangs gelanceerde reisplatform Glimble kan de bezoeker zijn reis plannen van deur tot deur en kiezen voor duurzame opties. In de app is reizen met het openbaar vervoer gekoppeld aan het boeken van andere (deel)vervoersopties, zoals de Arriva deelfiets.

Meer informatie over hoofdpartner Arriva en het Arcadia OV-dagticket is te vinden op Arriva.nl/arcadia