LEEUWARDEN - Aanstaande vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november verzamelen zich in de WTC Expo te Leeuwarden duizenden honden en baasjes uit alle windstreken voor het hondenevenement HOND2022. Het evenement bestaat naast de hondenshows Fryslân Cup en de 131ste editie van de Dutch Winner Show, uit een demonstratiegedeelte en een educatief programma met workshops, wedstrijden en lezingen. Alles over het geliefde huisdier: de hond.

Twee hondenshows
Tijdens de Fryslân Cup op vrijdag en tijdens de Dutch Winner Show op zaterdag en zondag, nemen bijna 5000 honden deel aan de individuele raskeuringen in 28 ringen. De bezoekers wandelen als het ware door een tot leven gekomen hondenencyclopedie: van Labrador tot rassen die niet vaak voorkomen.

Dagje uit
Er is nog veel meer te zien en te doen op Hond2022. Het evenement biedt gedurende drie dagen een diversiteit aan activiteiten voor hond en gezin, waarbij 'houden van honden' centraal staat. Bezoekers maken kennis met diverse hondensporten, honden die dansen met hun baas, springen over hindernissen, frisbees vangen, slalommen of door hoepels rennen. Er zijn demonstraties van 'honden met een baan', zoals assistentiehonden en jachthonden. Ook worden er diverse lezingen gegeven over o.a. de voordelen van een stamboomhond en uitleg over een hondenshow. In de stands vinden bezoekers allerlei hondenproducten. Dit alles maakt Hond2022 tot een complete, leerzame en vooral gezellige dag uit voor hondenliefhebbers.

Hond2022 vindt plaats op 25, 26 en 27 november in de WTC Expo te Leeuwarden. Bezoekers profiteren in de online ticketshop van voorverkoopkorting per ticket. Er zijn speciale gezinstickets voor twee volwassenen met twee kinderen en een hond verkrijgbaar. Parkeren is gratis.

Hond2022 is geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.HOND2022.nl .