LEEUWARDEN - 11fountains lanceert vandaag het stadsgezicht van Bolsward, een onderdeel van de gelijknamige campagne voor de fonteinen. Gedurende de afgelopen twee jaar maakten (potentiële) bezoekers aan en inwoners van Fryslân kennis met tien bijzondere personen die elk een jaar lang het gezicht van hun eigen stad werden. Het ontdekken van de 11fountains en andere hoogtepunten in de Friese steden staat hierbij centraal. Met de bekendmaking van de elfde en daarmee het laatste stadgezicht wordt deze reeks afgesloten. Dit keer is het de buurt aan Stephan Rekker uit Bolsward.

Stadsgezicht van Bolsward: Stephan Rekker

Het is bijzonder om in dit vijf jarige jubileumjaar van de fonteinen de reeks te voltooien met de bekendmaking van het laatste stadsgezicht: Stephan Rekker, voorzitter van de Fietselfstedentocht. Elk jaar starten in Bolsward wel 15.000 fietsers aan deze legendarische route. Volgens Rekker is de fontein ‘De Vleermuis’, van kunstenaar Johan Creten, zeker een van de highlights van de stad. “Als je hier bent, moet je er gewoon even op klimmen en een foto maken.” In de video die vandaag gelanceerd is, neemt Stephan je mee langs meer favoriete plekken in Bolsward.

Friese steden vol verhalen

In deze campagne draait alles om de fontein en de verhalen en bijzondere hoogtepunten in de stad. Net zoals de kunstwerken heeft ieder stadsgezicht zijn of haar eigen unieke verhaal. In 2021 zijn de Stadsgezichten Dokkum, IJlst en Franeker geïntroduceerd en in 2022 volgden Workum, Hindeloopen en Sneek. Dit jaar kregen Harlingen, Sloten, Stavoren en nu ook Bolsward een gezicht. Al deze markante inwoners van Friesland hebben een centrale functie in hun eigen stad en zijn trots op de plaatselijke fontein. Zo maakten we door de jaren heen onder andere kennis met een stadsomroeper, historicus, kinderburgemeester en sociaal ondernemer. Benieuwd geworden naar alle stadsgezichten? Kijk dan op: www.11fountains.nl/stadsgezichten.

Een beeldentuin voor iedereen

Ontworpen door internationaal gerenommeerde kunstenaars met als inspiratie de Friese natuur, cultuur en geschiedenis zijn de 11fountains een bijzondere combinatie van een Friese beeldentuin met een internationaal karakter. Met het introduceren van de stadsgezichten worden de kunstwerken toegankelijk gemaakt voor alle bezoekers. Ook de publicatie van het magazine en de podcast, waar enkele stadsgezichten in te beluisteren zijn, behoren tot deze veelzijdige en succesvolle campagne. 11fountains – de podcast staat op alle bekende muziek- en podcastkanalen, waaronder Spotify en iTunes.

Op zoek naar meer informatie over de 11fountains? Bezoek dan: www.11fountains.nl.