LEEUWARDEN - Van 24 juli tot en met november wordt er gewerkt aan het kruispunt Westeinde. Het gebied wordt opnieuw ingericht om de bereikbaarheid van Westeinde en de omgeving goed te houden. Dat is nodig door de ontwikkeling van het WTC Cambuur gebied.


Stremming tijdens de zomervakantie

Het hele kruispunt is van 24 juli tot en met 3 september afgesloten voor alle verkeer. Wij werken tijdens de zomervakantie om zo min mogelijk overlast te geven aan de omgeving en weggebruikers. Alle omleidingen worden met borden aangegeven.

De afslag Leeuwarden-noord is in deze periode afgesloten. Verkeer van A31/N31 wordt omgeleid via afslag 24 Leeuwarden, Deinum, Bolsward. Fietsers kunnen via de wijk Westeinde of via het Stadionplein omfietsen. Na de zomervakantie zijn er nog een aantal kleinere afsluitingen.

Bewoners uit de wijk Westeinde kunnen gebruik maken van een omleidingsroute via het bedrijventerrein.

Wat gaan we aanpassen bij de kruising?

  • We passen het kruispunt bij de Pieter Sipmawei in Westeinde aan. Hier komt een microrotonde. Ook komt er een losliggend fietspad naast het bestaande voetpad.
  • De opstelstroken bij de verkeerslichten worden verbeterd en waar nodig langer gemaakt.
  • We vervangen de verkeerslichten.
  • De busbaan langs de Harlingerstraatweg verdwijnt. Het fietspad wordt een fietsstraat – een straat waar de auto te gast is. De fietsstraat wordt breder en er komt een groenstrook.
  • Het kruispunt met de Euterperstraat wordt aangepast.
  • Het fietspad langs de Poptawei en Harlingerstraatweg wordt onderdeel van het kruispunt en gaat straks rechtdoor.

Daarnaast voeren we nog enkele kleinere werkzaamheden uit. Aannemers Dura Vermeer Jansma en CityTec voeren de werkzaamheden uit.

Meer informatie

Meer informatie en het ontwerp van de herinrichting staat op www.leeuwarden.nl/wijwerkenaan.