HEERENVEEN/LEEUWARDEN - Van vrijdag 6 augustus 20.00 uur tot maandag 9 augustus 06.00 uur is de A32 in de richting van Leeuwarden ter hoogte van Heerenveen afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de oprit Heerenveen Oranjewoud (11) en het knooppunt Heerenveen.

De afsluiting is nodig vanwege de aanleg van een rioolbuis onder de rijbaan van de A32. Tegelijkertijd worden ook nog enkele portalen geplaatst. Om het werk veilig uit te kunnen voeren is het nodig om de rijbaan in de richting van Leeuwarden ter hoogte van Heerenveen-Centrum gedurende één weekend volledig af te sluiten. Op de rijbaan in de richting van Meppel wordt alleen de meest linker rijstrook afgesloten.

Omleidingen
Doorgaand verkeer in de richtingen Sneek en Leeuwarden wordt omgeleid via de N50 en de A6. De omleiding voor doorgaand verkeer in de richting Drachten gaat via de A28 en de N381. Het verkeer uit de richting Meppel met Heerenveen als bestemming wordt omgeleid via de afritten Heerenveen-Zuid (10) en Heerenveen (11). Tenslotte wordt het verkeer uit Heerenveen in de richtingen Sneek, Leeuwarden, Drachten en Groningen geleid over gemeentelijke wegen naar de A7. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Rotonde Het Meer
Op woensdag 11 en donderdag 12 augustus vervangt aannemer BAM Infra het asfalt van rotonde Het Meer. Het verkeer wordt met behulp van verkeersregelaars langs het werk geleid.

Omleidingen Heerenveen-Centrum
Sinds 10 juli zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum zes weken lang afgesloten. Het gaat om de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Mercurius en de Venus. Verkeer dat vanuit het centrum van Heerenveen richting Leeuwarden, Drachten, Joure of De Knipe wil, wordt tot en met zondag 22 augustus omgeleid. Een animatiefilmpje op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl brengt de omleidingsroutes in beeld.

Vlot & Veilig de A32 op en af
Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd.