LEEUWARDEN - Inwoners van Fryslân krijgen tijdelijk extra subsidie als zij hun huis laten isoleren. Bijvoorbeeld met hoogrendementsglas, spouwmuurisolatie of vloerisolatie. De provincie wil haar inwoners aanmoedigen om nú aan de slag te gaan en geeft hiervoor tijdelijk een extra tegemoetkoming. Deze geldt tot en met 31 december 2022 en zo lang er budget is.

Subsidie
Als u twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, komt u in aanmerking voor de landelijke Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De provincie doet daar nog een derde van de subsidiewaarde bovenop. Dus stel u ontvangt als Friese woningeigenaar €1500 SEEH-subsidie van het Rijk, dan krijgt u van de provincie nog eens €500. Aanvragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lening
Wilt of kunt u uw spaargeld niet inzetten voor het isoleren van uw huis? Dan kunt u kiezen voor de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Friese aanvragers krijgen een korting van 0,5% op de rente.

VvE's
Ook Verenigingen van Eigenaren komen in aanmerking voor bovenstaande regelingen. Zo heeft u voortaan een lagere energierekening én zit u er 's winters warmpjes bij.