LEEUWARDEN - We zitten nog volop in de strijd om Groningen te verslaan met het NK Tegelwippen. Op dinsdag 14 of 21 september rijdt er in jouw buurt een Tegeltaxi rond om alle gewipte tegels op te halen. Doe mee en vul het aanmeldformulier in. Je hoeft je tegels dan niet meer apart aan te melden voor de telling van het NK Tegelwippen.

Spelregels Tegeltaxi
Zet de tegels op de stoep aan de straatkant. Bij voorkeur op de hoek van de straat. Niet op het gras of onder een boom of lantaarnpaal, want dan kan de grijper van de Tegeltaxi er niet bij. Zet de tegels de avond vóór de ophaaldag op de plaats die je aan ons doorgeeft. Je kunt meedoen als je in gemeente Leeuwarden woont.

Op 14 september komt de Tegeltaxi tegels ophalen in gebied West (dit zijn deze dorpen en wijken: Stiens e.o., Dokkumer Ee e.o., Westeinde e.o., Bilgaard en Havankpark e.o., Sonneborgh, Vossepark en Helicon, Binnenstad, Potmargezone, Huizum-West, Nijlân en de Zwette en de dorpen Zuid-West, zoals Weidum, Mantgum, Hijlaard, Baard en Easterlittens en omliggende dorpen).

Op 21 september komt de Tegeltaxi tegels ophalen in gebied Oost (dit zijn deze dorpen en wijken: Camminghaburen e.o., Vrijheidswijk, Heechterp & Schieringen, Oud-Oost, Aldlân en De Hemrik, Middelsee, Goutum, De Zuidlanden, Hempens/Teerns & Zuiderburen, Grou e.o. en de dorpen Zuidoost, zoals Wirdum, Wijtgaard, Wergea, Warten en omliggende dorpen).

Wat gebeurt er met de tegels die de Tegeltaxi ophaalt?
De tegels worden op een andere plek in de gemeente hergebruikt of gerecycled.

Wel tegels wippen maar geen Tegeltaxi nodig?
Heb je de Tegeltaxi niet nodig, maar wil je wel meedoen met het NK Tegelwippen? Je kunt het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto van de nieuwe gewipte (gevel)tuin insturen via de website van het NK tegelwippen. Niet alleen tegels tellen mee, maar ook andere soorten verstening, denk bijvoorbeeld aan klinkers of grind e.d. Meedoen kan via deze link.