LEEUWARDEN - In de toekomst is het Spoordok een nieuwe leefomgeving om te wonen, werken, recreëren en misschien wel studeren en winkelen. Samen met eigenaren – en met bijdragen uit de samenleving – maakte de gemeente al de Gebiedsvisie Spoordok. Nu zetten we de volgende stap: het maken van een ontwikkelkader waarin we de plannen verder uitwerken. Hierbij vraagt de gemeente opnieuw de inbreng van toekomstige bewoners, studenten, ondernemers, deskundigen, cultuurliefhebbers en bezoekers.

Programma 30 november 15.00-21.00 uur

Tijdens de inloopbijeenkomst delen de gemeente en het ontwerpteam van ZUS en Vakwerk de plannen van Spoordok tot nu toe. Zij zijn vooral benieuwd naar de mening van bezoekers.

Op een grote maquette kunnen aanwezigen aangeven hoe zij het Spoordok van de toekomst zien. Bezoekers kunnen tussen 15.00 en 21.00 uur op een moment dat hen past de inloopbijeenkomst bezoeken. De koffie staat klaar.

Om 17.30 uur geven Kristian Koreman en Francesco Veenstra een toelichting op het eerste concept ontwerp. Aansluitend is er tijd voor een gesprek met hen, met wethouder Hein de Haan en met bezoekers van de inloopbijeenkomst. De onderwerpen mobiliteit, openbare ruimte, wonen en gebouwen, duurzaamheid en identiteit komen aan bod. Koreman en Veenstra zijn vanuit ZUS en Vakwerk Architecten betrokken bij de ruimtelijke uitwerking van Spoordok. Beiden hebben ruime ervaring met vergelijkbare gebiedsontwikkelingen in het land. Veenstra is naast architect bij Vakwerk Architecten ook Rijksbouwmeester.