LEEUWARDEN - In 2018 kregen elf sculpturen van internationale kunstenaars hun levensgrote vorm in de Friese steden. De zogenaamde 11fountains bestaan inmiddels 5 jaar en om dat te vieren bieden Merk Fryslân en Arriva het 11fountains samenreisticket aan. Mocht je nog niet alle fonteinen gezien hebben, dan kan je deze bezoeken met dit voordelige ticket. Hiermee reis je met twee personen van 29 april tot en met 31 mei langs alle kunstcreaties voor €15,00 per kaartje. Zo wordt een bezoek aan de fonteinen voor iedereen toegankelijk gemaakt.


Grootste beeldentuin van Europa

In Fryslân willen we dat iedereen kan genieten van kunst. De grootste beeldentuin van Europa is dan ook altijd open en gratis te bezoeken. Het is nieuw cultureel erfgoed met een ode aan de steeds kleinere kans op de meeslepende schaatscompetitie, de Elfstedentocht. De route langs de fonteinen in de 11 Friese steden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Niet alleen reis je op deze manier duurzaam, ook word je 'voor de deur' afgezet. De bussen en treinen van Arriva stoppen namelijk op maximaal tien minuten lopen van elke fontein.

11fountains

Elf fonteinen in de elf Friese steden, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. 11fountains is een internationaal kunstproject voor Leeuwarden-Fryslân 2018, culturele hoofdstad van Europa, bedacht en samengesteld door Anna Tilroe. Harlingen kreeg De Walvis, Dokkum De Ijsfontein en Leeuwarden de Love-fontein. Benieuwd naar de andere 8 bijzondere (water)kunstwerken die Friesland rijk is? Bezoek dan www.11fountains.nl.

Samenreisticket

Het samenreisticket is voor iedereen toegankelijk. Je reist gemakkelijk met dit e-ticket voor twee personen en maximaal 3 kinderen t/m 15 jaar naar de fonteinen. Het vervoersbewijs is te gebruiken in de Arriva bussen en treinen van Fryslân en Groningen, na 9.00 uur op werkdagen, in het weekend en op feestdagen de hele dag. Kijk voor meer informatie over het 11fountains samenreisticket op: www.11fountains.nl/samenreisticket.