LEEUWARDEN - Donderdag 27 oktober hielden handhaving en politie in de middag en avond een grootschalige verkeersactie in de binnenstad van Leeuwarden. De actie was gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid in de binnenstad en omgeving. Hierbij werd er repressief opgetreden tegen veelvoorkomende verkeersovertredingen. Bij de actie waren ruim 40 handhavers en agenten betrokken.

Er zijn 177 bekeuringen opgemaakt voor onder andere:

- Negeren gesloten verklaringen autoluwe zone

- Niet de juiste rijbaan gebruiken

- Rijden zonder helm

- Rijden zonder rijbewijs/verlopen rijbewijs

- Fietsen in voetgangersgebied

- Fietsverlichting

- Geen gordel dragen

- Wet ID

- Gebruik van een telefoon tijdens het rijden

Daarnaast zijn er 6 verdachten aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.

Rond 15.30 uur werd de bestuurder van bromfiets, een 33-jarige inwoner Leeuwarden, gecontroleerd op de Nieuwestad. Hij was onder invloed van drugs, door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren.

Rond 15.40 uur werd de bestuurder van auto, een 26-jarige inwoner van Tytsjerksteradiel, gecontroleerd op de Druifstreek. Hij was onder invloed van drugs, door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren.

Rond 16.40 uur werd de bestuurster van snorfiets, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden, gecontroleerd op het Zaailand. Zij was onder invloed van drugs, door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren.

Rond 19.40 uur werd de bestuurder van auto, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, gecontroleerd op de Poststraat. Hij was onder invloed van drugs, door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren.

Rond 21.05 uur werd de bestuurder van auto, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, gecontroleerd op het Stationsplein. Hij was onder invloed van drugs, door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren.

Rond 21.35 uur werd de bestuurder van auto, een 23-jarige inwoner van Nieuwegein, gecontroleerd op de Stationsweg. Hij was onder invloed van drugs, door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren.

Op het Naauw hielden handhavers een verdachte staande die tijdens een ID fouillering probeerde te vluchten. Hierbij gooide de verdachte een doorgeladen vuurwapen weg. De verdachte. een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, kon worden aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen.

De komende periode blijven handhaving en politie extra inzetten op verkeersveiligheid in de binnenstad. Ervaart u overlast of heeft u meldingen? Neem dan contact op via 14058