LEEUWARDEN - Maandagavond heeft er een steekincident plaatsgevonden aan de Archipelweg in Leeuwarden. Hierbij raakte een persoon zwaargewond. De politie is direct een onderzoek gestart. Kort na het steekincident is er in de omgeving een verdachte aangehouden. Het onderzoek gaat door.

Omstreeks 21:15 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op straat. Toen de collega’s op de Archipelweg aankwamen troffen zij het zwaargewonde slachtoffer aan in een portiek. Het gaat om een 42-jarige man uit Leeuwarden. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis om daar aan zijn verwondingen te worden behandeld.

Verdachte aangehouden
De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Er is met getuigen gesproken en de Forensische Opsporing kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Omstreeks 23:30 uur kon de verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man, ook uit Leeuwarden. Onderzoek moet uitwijzen wat er zich aan de Archipelweg heeft afgespeeld en wat de aanleiding is geweest.

Getuigen gezocht
Hebt u meer informatie over het steekincident of over wat er zich daarvoor heeft afgespeeld? Deel dit met de politie. Ook camerabeelden met betrekking tot dit incident ontvangen we graag. Hebt u meer informatie? Bel dan 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.